HOSTEL TRAVEL - Cazare ieftina Valcea | Tel: 0748.299.636 | Adresa: Bd. Tudor Vladimirescu 43, Rm. Valcea

Obiective Turistice

Obiective Turistice

Fiind cazati la pensiunea HostelT puteti cu usurinta sa vizitati urmatoarele obiective turistice ce se afla in apropierea orasului Ramnicu Valcea.

Transalpina

Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2.145 m). Transalpina traverseaza urmatoarele judete – Gorj, Valcea, Sibiu, Alba – traversand Muntii Parang de la sud la nord, altitudinea maxima se intinde pe aproximativ 20 de km, in judetul Valcea, unde se prezinta ca o “sosea de creasta”

Varful Cozia

Masivul Cozia se inalta pe stanga raului Olt, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti si reprezinta o asociere de culmi aproape radiale ce se desprind din varful Cozia (1668 m) alcatuind un masiv unitar, un monolit stancos, in partea central-sudica a Carpatilor Meridionali.

Statiunea Olanesti

Prima atestare documentara a localitatii Baile Olanesti dateaza din 19 iulie 1527. Apele minerale de la Olanesti sunt mentionate prima data intr-un hrisov din 1760 si sunt numite ape tamaduitoare, acestea aflandu-se pe mosia clucerului Toma Olanescu care construieste primele camere de bai.

Baile Govora

Baile Govora (simplu Govora) este un oras-statiune asezat in nord-estul judetului Valcea. Se remarca complexul hotelier al sindicatelor ridicat la sfarsitul anilor 1980, care are in dotare si o baza moderna de tratament.

Manastirea Cozia

Manastirea Cozia, este o ctitorie a lui Mircea cel Batran fiind situata langa Olt. A fost construita, conform legendei, in apropierea altei manastiri construita de Negru Voda.

Manastirea Frasinei

Manastirea Frasinei se afla in Comuna Muereasca, Jud. Valcea. Reprezinta pentru multi credinciosi locul de comuniune a omului cu Dumnezeu. Manastirea este retrasa intre munti si strajuita de o parte si de alta de paduri seculare.

Castru Roman

Castrul roman Arutela este un monument istoric, situat intre localitatile Pausa si Caciulata, in punctul „Poiana Bivolari”, langa orasul Calimanesti, fiind trecut in lista monumentelor istorice din 2004 datand din epoca romana anii 137–138 d.C. Constructia se gaseste pe malul stang al Oltului, in vecinatatea Manastirii Cozia si in ambianta complexului hidroenergetic Turnu.

Casa Anton Pan

Casa adaposteste expozitia memoriala Anton Pann, este un monument de arhitectura urbana, construit la jumatatea secolului al XVIII-lea, avand foisor si pivnita.

Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari a fost de curand amenajata pentru vizitare, pentru turistii care doresc sa cunoasca un loc insolit. Zona de vizitare este amenajata avand 225 de metri fata de nivelul marii avand o suprafata de 10.000 de metri patrati.

Gradina Zoologice Ramnicu Valcea

Gradina zoologica va ofera facilitati pentru petrecerea timpului liber: sala de educare polifunctionala, sala de relaxare si parc de joaca pentru copii. Gradina beneficiaza de acvaterariu public la standarde europene.

Transfagarasnul

Transfagarasanul face parte din Drumul National 7C (DN7C) si este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania, numit si „drumul din nori”, care leaga regiunea istorica a Munteniei cu Transilvania.

Statiunea Voineasa

Statiunea Voineasa, situata intr-o zona montana din nordul judetului Valcea, are o altitudine medie de 650 metri, la poalele Muntilor Lotrului si la 80 km de orasul Ramnicu Valcea, resedinta judetului.

Statiunea Calimanesti

Orasul Calimanesti cunoscut ca si statiune renumita balneo-climaterica se afla situat in parte de nord-est al judetului Valcea la poalele masivului Cozia si Capatanii din Carpatii Meridionali, pe ambele maluri ale raului Olt. In aceasta localitate Mircea cel Batran a ctitorit manastirea Cozia.

Ceramica Horezu

Ceramica de Horezu este un tip de ceramica romaneasca tipic orasului oltenesc care ii da si numele.

Manastirea dintr-un lemn

Manastirea Dintr-un Lemn este un asezamant monahal din comuna Francesti, judetul Valcea, la aproximativ 25 de kilometri sud de municipiul Ramnicu Valcea si 5 km de orasul Babeni, Valcea.

Manastirea Hurezi

Manastirea Hurezi, cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu (1688-1714), sinteza a artei romanesti din acel timp, a fost construita intre anii 1690 si 1693.

Cheile Bistritei

Cheile Bistritei sunt cele mai inguste chei de calcar din tara. Lungimea totala a Cheilor Bistritei este de aproximativ 2 km. drumul este stancos iar versantul abrupt.

Muzeul Satului Valcean

Muzeul Satului Valcean este in aer liber construit pe o suprafata de 8 hectare, deschis in anul 1974 in comuna Bujoreni, Valcea.

Parcul Zavoi

In parcul Zavoi, se intoneaza pentru prima data cantecul Desteapta-te, romane! compus de Anton Pann pe versurile poeziei „Un rasunet” de Andrei Muresanu, la ceremonialul organizat pentru cinstirea victoriei revolutiei si sfintirea standardelor libertatii nationale. In parc se pot desfasura diverse activitati, ca plimbatul cu barca sau hidrobicicleta pe lac. De asemenea in parcul zavoi puteti servii masa la restaunrantul ce se afla pe marginea lacului zavoi.

Strandul Ostroveni

Pentru sezonul estival strandul Ostroveni este o destinatie obligatorie. Strandul este principala atractie a zonei, care va asteapta sa va racoriti, in timp ce pescuitul si campingul pe malul lacului pot completa activitatile de recreere in zona. Strandul Ostroveni are 2 bazine cu apa sarata, 3 bazine cu dulce, pista de popice, dusuri, zona pentru camping, teren de fotbal, teren tenis de camp, tenis de masa si numeroase terase. De asemenea va puteti plimba cu hidrobicicleta pe lacul din vecinatatea strandului.